Krijg inzicht in uw financiële toekomst

Lachtende bouwvakker draagt veiligheidshelm

Als u met pensioen bent, wilt u genoeg geld hebben om te leven zoals u wilt. Het is slim om al eerder na te denken over wat u straks nodig heeft. Met de rekenhulp Overzicht & Inzicht krijgt u inzicht in uw inkomen voor later. En wat u nodig heeft om dat te regelen.

Bekijk uw inkomen voor later

'Kan ik goed rondkomen als ik eerder stop met werken?' en ‘Wat kan ik uitgeven als ik met pensioen ga?' Met de rekenhulp Overzicht & Inzicht krijgt u antwoord op deze vragen en heeft u inzicht in uw financiële toekomst. 

Overzicht & inzicht vindt u in Mijn Bouwpensioen. U logt in met uw DigiD.

Soms kunt u Overzicht & Inzicht niet gebruiken. Bijvoorbeeld als u arbeidsongeschiktheidspensioen ontvangt. Of als u al voor een deel met pensioen bent.

Hoe rekenhulp Overzicht & Inzicht werkt

Bij ons bekende gegevens zijn alvast voor u ingevuld. Zoals uw pensioen bij bpfBOUW en de standaard-AOW. Dat is uw toekomstig inkomen. Voor uw uitgaven later hebben we een schatting gemaakt. Denk aan kosten voor wonen, verzekeren en boodschappen. U kunt zelf alle gegevens gemakkelijk aanpassen. Voeg bijvoorbeeld inkomen van uw partner toe, of pas uw verwachte uitgaven aan. Op deze manier kunt u spelen met de verdeling tussen inkomen en uitgaven. Zo kunt u beter plannen voor de toekomst.

Gaat u al bijna met pensioen?

Als u bijna met pensioen gaat, dan kunt u in Mijn Bouwpensioen zelf uw pensioen plannen met de Pensioenplanner. U kunt verschillende pensioenvoorstellen maken door stap voor stap uw pensioenkeuzes te maken. Zo ziet u direct hoe hoog uw pensioenbedrag is in verschillende situaties. U kunt zo veel pensioenvoorstellen maken als u wilt. Heeft u alles ingevuld zoals u wilt? Klik dan op de knop ‘Definitief accepteren’. Pas dan is uw aanvraag definitief.