Je pensioen berekenen

Twee bouwvakkers verplaatsen houten balken

Als je met pensioen gaat, wil je er zeker van zijn dat je genoeg geld overhoudt. Hoeveel pensioen je straks krijgt, hangt af van een aantal keuzes die je kunt maken. Bijvoorbeeld vanaf welke leeftijd je met pensioen wil. En of je eerst gedeeltelijk of meteen helemaal met pensioen wil.

Welke keuzes heb je?

Je maakt de volgende keuzes als je met pensioen gaat:

Met de Pensioenplanner in Mijn Bouwpensioen zie je meteen welke netto-bedragen je krijgt in verschillende situaties. De pensioenplanner is het blok in Mijn Bouwpensioen met de wegwijzer erop.

Bereken wat voor jou de beste keuzes zijn

Je kunt je keuzes voor je pensioen zo vaak als je wil aanpassen in Mijn Bouwpensioen. Pas als je klikt op de knop ‘Definitief accepteren’, is je aanvraag definitief. Zo kun je verschillende situaties en bedragen bekijken en onderzoeken welke keuzes het beste bij jouw situatie passen.

Heb je de pensioenkeuzes bekeken en jouw keuzes definitief vastgelegd? Dan hoef je jouw pensioenplan alleen nog definitief te accepteren en de aanvraag te verzenden. Dat gaat het makkelijkst in Mijn Bouwpensioen. Klik daar op de knop 'Definitief accepteren.' Je ontvangt dan een bevestiging van je pensioen per post en in Mijn Bouwpensioen.

Hiervoor is het belangrijk dat je de juiste instellingen van DigiD activeert. Hoe? Bekijk de pagina met DigiD uitleg

Heb je een partner en wil je je pensioen uitruilen of eerder laten ingaan? Dan heb je van je partner toestemming nodig. 

Lees meer over pensioen aanvragen

Pensioenkeuzes zijn persoonlijk. Voor de een is een keuze goed voor de ander juist niet. Wij willen je goed begeleiden in het maken van de juiste keuze. Kom je er niet uit? Dat is niet erg. Bel dan onze klantenservice. Wij helpen je graag.

De nieuwe regels voor pensioen. Wat betekent dit voor jou?

Het laatste nieuws, een tijdlijn en veelgestelde vragen. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief!