Deeltijdpensioen

Bouwvakker voorovergeboden met veiligheidshelm op

Wilt u eerst deels met pensioen en later pas volledig? Dat kan. U kunt minder gaan werken en al een deel van uw pensioen ontvangen.

Als u met deeltijdpensioen gaat en deels blijft werken, bouwt u nog pensioen op. Uw uiteindelijke pensioen zal hierdoor hoger zijn dan wanneer u direct volledig met pensioen gaat.

Redenen om voor deeltijdpensioen te kiezen:

  • Meer vrije tijd zonder groot inkomensverlies
  • Werk langzaam afbouwen, in plaats van in 1 keer stoppen

U vraagt deeltijdpensioen zelf gemakkelijk aan via Mijn Bouwpensioen. U ziet daar direct wat uw keuzes zijn en welk bedrag u krijgt.

 

Hoe doe jij dat? Lees hoe bpfBOUW-deelnemer Hennie Reimert gedeeltelijk met pensioen ging.

U kunt in overleg met uw werkgever met deeltijdpensioen in stappen van 10%. Voor die uren die u minder werkt, krijgt u alvast een deel van uw pensioen uitbetaald. U zet een deeltijdstap vast voor minimaal 1 jaar. U kunt wel van deeltijdpensioen naar volledig pensioen (100%) op elk gewenst moment per de eerste van de volgende maand.

Als u al met deeltijdpensioen bent, moet u de rest van uw pensioen ook aanvragen bij onze klantenservice.

Bouwt u geen pensioen meer op bij bpfBOUW? Ook dan kun u met deeltijdpensioen gaan.

Meer weten? Lees in Bouwpensioen 5 vragen over het deeltijdpensioen.

Vraag uw deeltijdpensioen aan in Mijn Bouwpensioen. Is alles naar wens? Klik dan op de knop 'Definitief accepteren' om uw aanvraag te verzenden. U ontvangt van ons een bevestiging per post en in Mijn Bouwpensioen. Daarna is uw aanvraag definitief.

Of bel met onze klantenservice: 020 583 40 40. U geeft dan door met welk percentage u met deeltijdpensioen wilt. U ontvangt vervolgens een aanbieding en een aanvraagformulier. In de aanbieding staat hoeveel deeltijdpensioen u krijgt. 

Vraag minimaal 2 maanden van tevoren uw pensioen aan. Als u uw pensioen niet aanvraagt, kunnen wij uw pensioen niet uitbetalen.

Bent u al met deeltijdpensioen? Dan moet u ook de rest van uw pensioen aanvragen bij onze klantenservice.

Als u pensioen opbouwt bij bpfBOUW, kunt u met vragen over uw pensioen altijd terecht bij een consulent van de vakbond. Ook als u geen lid van de vakbond bent. In een persoonlijk gesprek krijgt u informatie op maat.