Bijverdienen

U mag bijverdienen als u een ouderdomspensioen van ons ontvangt. U betaalt wel loonbelasting over wat u verdient naast uw pensioen.

U kunt blijven werken nadat u de AOW-leeftijd bereikt heeft. Bijvoorbeeld om wat extra te verdienen als u al pensioen van ons ontvangt. Als u weer gaat werken, bouwt u ook nog pensioen op tot u 67 wordt. Werkt u in een andere branche dan de bouw? Dan is dit bij sommige pensioenregelingen zelfs tot 68 jaar. U gaat wel loonbelasting over uw bijverdiensten betalen. Die betaalt u ook over uw pensioenuitkering.

Eerder met pensioen en de Belastingdienst

Gaat u eerder dan 5 jaar voor uw AOW-leeftijd met pensioen? Dan moet u een intentieverklaring tekenen. Daarin verklaart u dat u niet van plan bent weer te gaan werken voor het deel dat u met pensioen gaat. Bijverdienen kan dan gevolgen hebben. Kijk voor meer informatie hierover op de website van de Belastingdienst.

Verzekeringen via de werkgever

Als u de AOW-leeftijd bereikt heeft, betaalt een werkgever geen premies meer voor u. Bijvoorbeeld de premie voor de Werkloosheidswet (WW). Dan bent u via uw werkgever niet meer verzekerd tegen werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. En als u ziek bent, wordt u vanaf de AOW-leeftijd maar maximaal 13 weken doorbetaald. Deze verzekeringen hebben niet met uw pensioen te maken, maar met uw werkgever.

Bent u benieuwd wat anderen na hun pensioen doen? Lees hun verhalen op Bouwpensioen online.