U bent gescheiden en hebt nog geen afspraken vastgelegd en doorgegeven

U kunt hier samen met uw ex-partner afspraken over maken. De gemaakte afspraken leggen jullie vervolgens vast in het echtscheidingsconvenant of de beëindigingsovereenkomst. En wilt u dat uw ex-partner rechtstreeks door ons krijgt uitbetaald? Dan moet u de verdeling van uw pensioen aan ons doorgeven.

Wat kunt u regelen?

U en uw ex-partner leggen alsnog afspraken over de verdeling van uw pensioen vast in het echtscheidingsconvenant of beëindigingsovereenkomst. Daarna geeft u de afspraken over de verdeling van uw pensioen aan ons door. 

Hoe geeft u de standaardverdeling van uw pensioen door?

Vul het formulier verdeling van pensioen in bij voorkeur binnen 2 jaar na uw scheiding of beëindiging van uw geregistreerd partnerschap en stuur het naar ons toe. Uw ex-partner kan deze verdeling ook binnen 2 jaar aanvragen. Krijgen wij het formulier na 2 jaar? Dan verwerken wij de verdeling van uw pensioen alsnog. Wel vragen wij dan de handtekening van u en uw ex-partner op het formulier. 

Stuur het ingevulde en ondertekende formulier naar ons toe via het digitale contactformulier. Of per post.

Hoe geeft u een andere verdeling van uw pensioen door?

Vul het formulier verdeling van pensioen in bij voorkeur binnen 2 jaar na uw scheiding of beëindiging van uw geregistreerd partnerschap en stuur het naar ons toe. We hebben de handtekening van u en uw ex-partner nodig. Stuur ook een kopie van de huwelijkse of partnerschapsvoorwaarden, het echtscheidingsconvenant of de beëindigingsovereenkomst mee waarin staat dat u samen kiest voor een andere verdeling. Zonder deze gegevens registreren wij geen andere verdeling. 

U stuurt bovenstaande gegevens naar ons via het digitale contactformulier. Of per post.

Legt u geen afspraken vast in de huwelijkse of partnerschapsvoorwaarden, het echtscheidingsconvenant of de beëindigingsovereenkomst?

Als u heeft gekozen voor een afwijkende verdeling van het ouderdomspensioen, dan kunt u samen met uw ex-partner zelf een verklaring maken waarin de afspraken over de verdeling van het pensioen staan. De verklaring moet door u en uw ex-partner zijn ondertekend. Deze verklaring stuurt u samen met een kopie van de identiteitsbewijzen van u en uw ex-partner naar ons toe. En het ingevulde formulier verdeling van ouderdomspensioen. 

Als u heeft gekozen voor de wettelijke standaardverdeling van uw ouderdomspensioen, dan hoeft u alleen het formulier verdeling van ouderdomspensioen naar ons toe te sturen. 

U stuurt bovenstaande gegevens naar ons via het digitale contactformulier. Of per post.

Zijn er kosten verbonden aan het doorgeven van de verdeling van pensioen?

Als u de verdeling van pensioen aan ons doorgeeft, dan brengen wij hier administratiekosten voor in rekening. De administratiekosten zijn in totaal 135 Euro. De totale kosten worden door 2 gedeeld en per persoon betaald. Als u nog niet met pensioen bent, dan ontvangt u van ons een verzoek tot betaling. Bent u wel al met pensioen? Dan worden de administratiekosten op uw pensioen ingehouden.

Bent u geholpen met deze uitleg? Help ons door een paar vragen te beantwoorden.