999d65c1725871920f67df04cbfdc960

Verdeling pensioen bij scheiding voor 1 mei 1995

Na het eindigen van een huwelijk of geregistreerd partnerschap, verdeel je het samen opgebouwde ouderdomspensioen met je ex-partner. Als de scheiding na 1 mei 1995 plaatsvond, dan geldt de verdeling zoals in de Wet verevening pensioenrechten bij scheiding (Wet VPS). Ben je echter gescheiden voor 1 mei 1995, dan gelden er andere regels.

Je kan een ‘contante waarde’-berekening bij ons opvragen. Daarin staat op hoeveel bruto voorwaardelijke ouderdomspensioen je in totaal recht hebt. Met je ex-partner regel je vervolgens onderling de verdeling van deze uitkering voor wanneer je met pensioen gaat. BpfBOUW speelt hierin geen rol.

Aanvraag door ex-partner

Je ex-partner kan die berekening ook zelf opvragen, als je hem of haar hiertoe machtigt, of als er specifieke afspraken over de verdeling van het pensioen in het echtscheidingsconvenant staan.

Huwelijkse voorwaarden

Was je getrouwd onder huwelijkse voorwaarden? Dan vindt er geen verdeling van ouderdomspensioen plaats. De verdeling valt namelijk in de gemeenschap van goederen en die is bij huwelijkse voorwaarden niet aanwezig.
 

Berekening aanvragen

Je kan een ‘contante waarde’-berekening aanvragen met het contactformulier of door ons een brief te sturen.

Ben je gescheiden voor 27 november 1981, dan heeft je ex-partner geen recht op een deel van je ouderdomspensioen.