Pensioenpremie wordt 25% in 2021

Vanaf 2021 stijgt de pensioenpremie van bpfBOUW van 22,2% naar 25%. Deze stijging is nodig omdat we rekening houden met minder rendement. Dit komt door ontwikkelingen op de financiële markt en wettelijke aanpassingen. U betaalt ook premies voor de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector. Ontdek wat er verandert in 2021.

Vanaf 1 januari 2021 betaalt u maandelijks meer pensioenpremie

Uw maandelijkse bijdrage aan het pensioen van uw werknemers neemt toe. Bekijk het verkorte overzicht met de premiepercentages en rekenregels voor 2021 voor de pensioenregeling en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector. Gebruik deze cijfers om alvast uw aanleveringen voor 2021 voor te bereiden. We doen ons uiterste best om de komende dagen alle informatie op onze website bij te werken.

Nieuwe regeling voor zwaar werk

Per 1 januari start een nieuwe regeling voor zwaar werk. Oudere bouwplaatswerknemers in de sectoren Bouw & Infra en Afbouw kunnen vanaf 1 januari mogelijk eerder stoppen met werken. Aanmelden hiervoor kan nu al. Werkgevers in deze sectoren betalen vanaf 2021 premie voor deze regeling.

Aanvullingsregeling 55min stopt

Bent u werkgever in de sector Bouw & Infra, de sector Bikudak, de sector Betonmortelindustrie, de sector Natuursteenbedrijf of de sector Baksteenindustrie? U betaalt vanaf 1 januari 2021 geen premie meer voor de aanvullingsregeling 55min. De regeling stopt eind 2020. Mogelijk heeft uw werknemer recht op het voorwaardelijk pensioen uit de aanvullingsregeling 55min.

Het kan voor uw werknemer nodig zijn om zijn pensioen vrijwillig voort te zetten om dit voorwaardelijk pensioen te krijgen. Maart 2021 hoort uw werknemer of hij dit bij zijn pensioen krijgt. Voor andere sectoren is de aanvullingsregeling 55min al eerder gestopt. 

Neem contact met ons op als u vragen heeft

Ga naar contact als u vragen heeft over de inhoud van de regeling of de premie die u in 2021 moet betalen.