Wel of niet verhogen pensioenen van jouw (gepensioneerde) werknemers in 2024

Om de pensioenen voor jouw (gepensioneerde) werknemers te kunnen verhogen, kijkt het bestuur naar meer dan de financiële situatie van bpfBOUW alleen. Ook de cijfers van het CBS over de consumentenprijzen zijn van belang voor het besluit. De financiële situatie van het pensioenfonds BpfBOUW is stabiel. Maar de cijfers van het CBS tussen september 2022 tot en met september 2023 laten een daling van de consumentenprijzen zien van 1,39%. 

Besluit eind November

Bestuursvoorzitter Eline Lundgren legt in het nieuwsbericht aan de deelnemers uit hoe het bestuur eind november tot een besluit komt om wel of niet de pensioenen te verhogen. Deze week ontvangen jouw werknemers en alle deelnemers van bpfBOUW alvast een vooruitblik wat dit eventueel betekent voor het pensioen van volgend jaar.

Eline Lundgren, bestuursvoorzitter van bpfBOUW: ‘Onze financiële situatie is solide. Ik kan me goed voorstellen dat de cijfers van het CBS verschillen van wat mensen misschien verwachten. We horen en lezen op dit moment veel over de kosten van boodschappen en de prijzen van energie. En daarom sluiten deze cijfers misschien niet helemaal aan bij de verwachting van onze deelnemers. We kunnen de pensioenen verhogen met de ontwikkeling van de prijzen die het CBS berekent. Die cijfers laten nu zien dat er geen stijging maar een daling van de prijzen was. Er is hierdoor geen ruimte voor verhoging van de pensioenen. Tenzij we gebruikmaken van andere regels. We gaan hier de komende tijd goed naar kijken en over nadenken.’

Pensioenpremie

Uiteraard proberen we ook rond diezelfde tijd duidelijk te hebben wat de nieuwe pensioenpremie voor jou als werkgever wordt. Naast het verhogen van de pensioenen liggen hier ook nog andere keuzes aan ten grondslag. Zodra de nieuwe premie bekend is, delen we die met je. Houd daarom onze website en nieuwsbrief goed in de gaten.

Krijg je de nieuwsbrief nog niet? Meld je nu aan