Toelichting op je pensioenoverzicht

 Twee oudere bouwvakkers meten een balk

In deze toelichting vind je meer informatie over het pensioenoverzicht dat je van ons ontving.

Dit pensioenoverzicht ontvangt je naast de betaalspecificatie en de jaaropgave van ons. Het jaarlijkse pensioenoverzicht geeft je inzicht in het jaarlijkse pensioenbedrag dat je van ons krijgt.

Bewaar het overzicht dus goed, zo houd je een helder overzicht van je pensioen.

Je persoonlijke gegevens

Dit overzicht is gemaakt op basis van de persoonlijke gegevens die wij van je hebben. Controleer of deze gegevens juist zijn. Klopt het niet? Neem dan contact met ons op.

Je partnergegevens

Als je partner bij ons bekend is, staan zijn of haar gegevens op je pensioenoverzicht. Als er op dit moment geen huidige partner bij ons bekend is, staat 'Geen (huidige) partner bekend' op je overzicht.

De gegevens van je partner krijgen wij door via de gemeente. Heb je een samenlevingscontract met je partner? Meld je partner dan bij ons aan. Dit kan via Mijn Bouwpensioen.

Je pensioengegevens

Hier zie je de gegevens staan, zoals informatie over je pensioenregeling en je pensioenovereenkomst. Daarnaast zie je ook het soort uitkering staan wat je van ons krijgt. Lees meer over wat je krijgt in onze pensioenregeling

Op je pensioenoverzicht zie je het bedrag staan dat je van ons krijgt. Dit is het bruto bedrag dat je van ons ontvangt, berekend over twaalf maanden. Hier gaat nog belasting vanaf. Hoeveel belasting er af gaat kun je terugzien op je betaalspecificatie of op je jaaropgave.

De bedragen die je ziet staan op je pensioenoverzicht zijn inclusief vakantiegeld.

Hoe zeker is je pensioen?

De hoogte van je pensioen staat niet vast. Kijk hier hoe zeker je pensioen is en wat de risico’s zijn die mogelijk van invloed zijn op je pensioen.

Indexatie

Wij proberen je pensioen elk jaar mee te laten groeien met de stijging van de prijzen. Dit heet toeslagverlening of indexeren. Dit kan alleen als onze financiële situatie goed genoeg is. Per jaar beoordeelt bpfBOUW of je pensioen wordt verhoogd. 

Lees meer over indexatie

Sommige gebeurtenissen in uw leven hebben invloed op uw pensioen.

De nieuwe regels voor pensioen. Wat betekent dit voor jou?

Het laatste nieuws, een tijdlijn en veelgestelde vragen. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief!