999d65c1725871920f67df04cbfdc960

Je ontvangt wezenpensioen

In deze toelichting vind je meer informatie over het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) dat je van ons hebt ontvangen. Dit pensioenoverzicht ontvang je naast de betaalspecificatie en de jaaropgave.

Het pensioenoverzicht geef je inzicht in het pensioen dat je jaarlijks van bpfBOUW krijgt. Bewaar het overzicht dus goed, zo houd je een helder overzicht van je pensioen.

Je gegevens

Dit overzicht is gemaakt op basis van de persoonlijke gegevens die wij van je hebben. Controleer of deze gegevens juist zijn. Kloppen je gegevens niet? Neem dan contact met ons op.

Je pensioengegevens

Hier zie je de gegevens staan die bij bpfBOUW bekend zijn. Daarnaast zie je ook het soort uitkering dat je van ons krijgt. Lees meer over wezenpensioen.

Op je pensioenoverzicht zie je het bedrag staan dat je van ons krijgt. Je ontvangt je uitkering iedere maand. De genoemde bedragen zijn bruto en berekend over twaalf maanden. Dit betekent dat er nog belasting af gaat. Hoeveel belasting er af gaat kun je terugzien op je betaalspecificatie of je jaaropgave.

De bedragen die je ziet staan op je pensioenoverzicht zijn inclusief vakantiegeld.

De hoogte van je pensioen staat niet vast. Kijk hier hoe zeker je pensioen is en wat de risico’s zijn die mogelijk van invloed zijn op je pensioen

Indexatie

Wij proberen je pensioen elk jaar mee te laten groeien met de stijging van de prijzen. Dit heet toeslagverlening of indexeren. Dit kan alleen als onze financiële situatie goed genoeg is. Per jaar beoordeelt bpfBOUW of je pensioen wordt verhoogd. 

Lees meer over indexatie.

Sommige gebeurtenissen in je leven hebben invloed op je pensioen.

  • Je studeert niet en wordt 18 jaar;
  • Je studeert en wordt 27 jaar;
  • Je stopt met studeren.

Lees meer over wezenpensioen.

De nieuwe regels voor pensioen. Wat betekent dit voor jou?

Het laatste nieuws, een tijdlijn en veelgestelde vragen. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief!