Wat houdt het overzicht van opbouwperioden in?

In het overzicht in Mijn Bouwpensioen vind je een weergave van je opbouwperioden per jaar vanaf 2006. Dit zijn de opbouwperioden bij de werkgevers waar je pensioen hebt opgebouwd bij bpfBOUW. Ben je arbeidsongeschikt? Dan vind je hier de gegevens die wij van het UWV krijgen. Op deze pagina vind je meer uitleg over de opbouwperioden en de gegevens die je hier ziet staan.

Misschien staan in het overzicht niet al je werkgevers genoemd. Werkte je in de bouw en ben je voor 2006 gestopt bij een werkgever? Dan staan deze werkgevers niet in dit overzicht. In de berekening van je pensioen zijn de jaren bij deze werkgever(s) wel meegenomen.

Hier staa(t)(n) de werkgever(s) waar je werkte tijdens de pensioenopbouw. Ben je arbeidsongeschikt? Dan staat hier de afkorting UWV_AO.

De periode waarin je pensioen hebt opgebouwd die hoort bij die werkgever(s).

Het bruto salaris per jaar waarover je pensioen bij die werkgever(s) hebt opgebouwd.
Ben je 100% arbeidsongeschikt? Dan staat hier € 0,00. bpfBOUW bepaalt in dit geval een gemiddeld salaris waarover wij de premievrije pensioenopbouw berekenen.

Dit percentage geeft aan hoeveel uren je werkt in vergelijking met een volledig dienstverband.

De arts en arbeidsdeskundige van UWV kijken wat je nog kunt verdienen met je ziekte of handicap. En wat je had kunnen verdienen als je niet (voor een deel) arbeidsongeschikt was geworden. UWV rekent het verschil om naar een percentage: het arbeidsongeschiktheidspercentage. Met dit percentage val je in een arbeidsongeschiktheidsklasse. Je arbeidsongeschiktheidsklasse bepaalt hoeveel procent van je dagloon je krijgt. Kijk voor meer informatie ook op de website van UWV

De meetelwaarde geeft het percentage premievrije pensioenopbouw aan. Dit berekent bpfBOUW aan de hand van je arbeidsongeschiktheidspercentage. De meetelwaarde bedraagt maximaal 69%, dit betekent dat je niet meer 100% pensioen opbouwt en hierdoor het te bereiken ouderdomspensioen lager wordt. Je kunt je pensioenopbouw aanvullen tot 100% door te kiezen voor vrijwillige voortzetting.