Toelichting op je pensioenoverzicht

In deze toelichting vind je meer informatie over het pensioenoverzicht dat je van ons ontving.

Dit pensioenoverzicht ontvang je naast de betaalspecificatie en de jaaropgave van ons. Het jaarlijkse pensioenoverzicht geef je inzicht in het jaarlijkse pensioenbedrag dat je van ons krijgt.

Bewaar het overzicht dus goed, zo houd je een helder overzicht van je pensioen.

Persoonlijke gegevens icoon

Je persoonlijke gegevens

Dit overzicht is gemaakt op basis van de persoonlijke gegevens die wij van jou hebben. Controleer of deze gegevens juist zijn. Klopt het niet? Neem dan contact met ons op.

Jouw partnergegevens

Als jouw partner bij ons bekend is, staan zijn of haar gegevens op jouw pensioenoverzicht. Als er op dit moment geen huidige partner bij ons bekend is, staat 'Geen (huidige) partner bekend' op jouw overzicht.

Heeft u een partner, maar staan zijn of haar gegevens niet op uw overzicht? Meld uw partner dan bij ons aan. Dit kan via Mijn Bouwpensioen.

Uw pensioengegevens

Hier ziet u de gegevens staan die bij bpfBOUW bekend zijn. Daarnaast ziet u ook het soort uitkering staan wat u van ons krijgt. Lees meer over partnerpensioen.

ouderdomspensioen icoon

Op je pensioenoverzicht zie je het bedrag staan dat je van ons krijgt. Dit is het brutobedrag dat je levenslang van ons ontvangt, berekend over twaalf maanden. Hier gaat nog belasting vanaf. Hoeveel belasting er af gaat kun je terugzien op je betaalspecificatie of op je jaaropgave.

De bedragen die je ziet staan op je pensioenoverzicht zijn inclusief vakantiegeld.

risico icoon

De hoogte van je pensioen staat niet vast. Kijk hier hoe zeker je pensioen is en wat de risico’s zijn die mogelijk van invloed zijn op je pensioen

Indexatie

Wij proberen je pensioen elk jaar mee te laten groeien met de stijging van de prijzen. Dit heet toeslagverlening of indexeren. Dit kan alleen als onze financiële situatie goed genoeg is. Per jaar beoordeelt bpfBOUW of je pensioen wordt verhoogd.

Lees hier meer over indexatie

De nieuwe regels voor pensioen. Wat betekent dit voor jou?

Het laatste nieuws, een tijdlijn en veelgestelde vragen. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief!