Nieuwe baan

Bouwvakker aan het werk met schroefmachine

Krijg je een nieuwe baan? Dan bij deze gefeliciteerd! Switchen naar een ander bedrijf kan best even spannend zijn, maar is vooral ook leuk. We zetten vast voor je op een rij waar je op moet letten voor je pensioen. We leggen het kort uit in de video hieronder.

Van harte welkom als dit je eerste baan is in de bouw. Je gaat niet alleen bouwen aan de toekomst van Nederland, maar ook aan die van jezelf. Als deelnemer aan het pensioenfonds gaat er elke maand een bedrag naar je pensioenpot. Ook je werkgever betaalt daaraan mee. De werkgever zorgt dat de premie bij het fonds komt. Je hoeft hier niets voor te regelen, die premie wordt automatisch van je salaris ingehouden. 
 

Partnerpensioen

Als je getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, dan bouw je ook partnerpensioen op. Mocht je overlijden, dan krijgt je partner partnerpensioen van ons uitgekeerd. Ook als je vóór je pensioen overlijdt.

Heb je een samenlevingscontract? Ook dan heb je de optie om je partner aan te melden voor het partnerpensioen.

Lees meer over partnerpensioen
 

Wezenpensioen

Met een pensioen bij bpfBOUW zijn je kinderen verzekerd van een wezenpensioen. Ze krijgen dat pensioen uitbetaald als je overlijdt. Of en tot wanneer ze wezenpensioen ontvangen, hangt af van hun leeftijd en hoelang de studie duurt.

Lees meer over wezenpensioen
 

Waardeoverdracht

Misschien heb je al pensioen opgebouwd in een andere branche. Het is mogelijk om dat pensioen mee te nemen naar bpfBOUW. Dat heet waardeoverdracht. Of dit in jouw geval gunstig is hangt af van je persoonlijke situatie en de financiële situatie (dekkingsgraad) van de twee fondsen. Om een goede beslissing te kunnen maken is het belangrijk dat je weet wat de voor- en nadelen zijn. Bekijk hier meer informatie over waardeoverdracht en of het voor jou interessant is.

Je regelt waardeoverdracht via mijnwaardeoverdracht.nl

Wissel je van baan binnen de bouw en zijn allebei de werkgevers aangesloten bij bpfBOUW? Dan verandert er niets voor je pensioen. Je nieuwe werkgever zal je opnieuw aanmelden en je pensioen blijf je op dezelfde manier opbouwen. Veel plezier met je nieuwe baan!

Heb je een nieuwe baan gevonden buiten de bouw? Ook leuk! Voor je pensioen heb je 2 keuzes.
 

Pensioen laten staan

Het pensioen dat je bij bpfBOUW hebt opgebouwd blijft staan. Elke 5 jaar krijg je van ons een Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Als je met pensioen gaat, krijg je het gewoon uitgekeerd.
 

Pensioen meenemen

Je kan jouw opgebouwde pensioen bij bpfBOUW meenemen naar je nieuwe pensioenfonds. Dat heet waardeoverdracht. Of dat in jouw geval gunstig is, hangt af van je persoonlijke situatie en hoe goed beide fondsen er financieel voor staan. Als je kiest voor waardeoverdracht vervallen al je pensioenaanspraken bij bpfBOUW. Je krijgt dan géén pensioen en pensioenverhogingen meer van bpfBOUW. Je krijgt dan pensioen, maar van jouw nieuwe pensioenuitvoerder.Je kunt de pensioenregeling van bpfBOUW vergelijken met de pensioenregeling van jouw nieuwe pensioenuitvoerder met de Pensioenvergelijker.
 

De juiste keuze?

Je pensioen laten staan of meenemen heeft gevolgen. Om een goede beslissing te kunnen maken is het belangrijk dat je weet wat de voor- en nadelen zijn. Bekijk hier meer informatie over waardeoverdracht en of het voor jou interessant is.

Je regelt waardeoverdracht via mijnwaardeoverdracht.nl

De nieuwe regels voor pensioen. Wat betekent dit voor jou?

Het laatste nieuws, een tijdlijn en veelgestelde vragen. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief!