999d65c1725871920f67df04cbfdc960

In 4 stappen je nabestaandenpensioen aanvragen: zo werkt het

Bouwvakker kijkt uit het raam

Je moet in deze verdrietige tijd al heel veel regelen. Daarom gaan wij samen met jou nakijken of je partner-, bijzonder partner- (voor ex-partners) of wezenpensioen krijgt. Hieronder leggen we je uit hoe we dit in 4 stappen doen.

Je hoeft zelf het overlijden van je (ex)partner of ouder niet aan ons door te geven. Dit doet de gemeente. 

Tenzij jouw overleden (ex)partner of ouder in het buitenland woonde. Stuur ons dan zo snel mogelijk de overlijdensakte naar onderstaand adres. Dit voorkomt vertraging in de uitbetaling van het nabestaandenpensioen.

BpfBOUW
Postbus 637
1000 EE Amsterdam

Wij kijken voor je na of je partner-, bijzonder partner- (voor ex-partners) of wezenpensioen krijgt. 

Als je geen recht hebt op nabestaandenpensioen, dan krijg je geen bericht meer van ons. Heb je wel recht op nabestaandenpensioen? Dan krijg je binnen 2 maanden altijd een brief.

Zijn je gegevens compleet? Dan krijg je een brief met informatie over de toekenning en het bedrag van het partner-, bijzonder partner- of wezenpensioen. 

Zijn je gegevens niet compleet? Dan krijg je een brief waarin wij aanvullende gegevens bij je opvragen. Bijvoorbeeld een bankrekeningnummer. Dit geef je door via Mijn Bouwpensioen of via een formulier.

De eerste keer dat je partner-bijzonder partner- of wezenpensioen krijgt, is in de maand nadat  je (ex)partner of ouder is overleden. Duurt het bij ons wat langer om het nabestaandenpensioen toe te kennen? Dan krijg je bij de eerste maandelijkse betaling een bedrag ineens voor de eerdere maand(en). Daarna krijg je iedere maand het partner- of bijzonder partnerpensioen voor zo lang je leeft.

Je krijgt als kind per maand het wezenpensioen tot je 18 jaar bent óf als je nog studeert tot uiterlijk 27 jaar.

Let op: in sommige gevallen krijg je een eenmalige afkoopuitkering.

Na de aanvraag voor een partner-, bijzonder partner- of wezenpensioen kun je ervoor kiezen wel of geen loonheffingskorting toe te laten passen. Maak je geen keuze? Dan passen wij standaard geen loonheffingskorting toe. Krijg je al een andere uitkering van bpfBouw? En koos je ervoor om loonheffingskorting toe te passen? Dan voeren wij deze keuze ook door voor het partner-, bijzonder partner- of wezenpensioen.

Ná toekenning van het partner-, bijzonder partner- of wezenpensioen kun je de keuze voor loonheffingskorting altijd aanpassen via MijnBouwpensioen. Of via de klantenservice.

Op bpfbouw.nl/loonheffing lees je hier meer over.