In 4 stappen uw nabestaandenpensioen aanvragen: zo werkt het

U moet in deze verdrietige tijd al heel veel regelen. Daarom gaan wij samen met u nakijken of u partner-, bijzonder partner- (voor ex-partners) of wezenpensioen krijgt. Hieronder leggen we u uit hoe we dit in 4 stappen doen.

U hoeft zelf het overlijden van uw (ex)partner of ouder niet aan ons door te geven. Dit doet de gemeente. 

Tenzij uw overleden (ex)partner of ouder in het buitenland woonde. Stuur ons dan zo snel mogelijk de overlijdensakte naar onderstaand adres. Dit voorkomt vertraging in de uitbetaling van het nabestaandenpensioen.

BpfBOUW
Postbus 637
1000 EE Amsterdam

Wij kijken voor u na of u partner-, bijzonder partner- (voor ex-partners) of wezenpensioen krijgt. 

Als u geen recht heeft op nabestaandenpensioen, dan krijgt u geen bericht meer van ons. Heeft u wel recht op nabestaandenpensioen? Dan krijgt u binnen 2 maanden altijd een brief.

Zijn uw gegevens compleet? Dan krijgt u een brief met informatie over de toekenning en het bedrag van het partner-, bijzonder partner- of wezenpensioen. 

 

Zijn uw gegevens niet compleet? Dan krijgt u een brief waarin wij aanvullende gegevens bij u opvragen. Bijvoorbeeld een bankrekeningnummer. Dit geeft u ons door via Mijn Bouwpensioen of via een formulier.

De eerste keer dat u partner-bijzonder partner- of wezenpensioen krijgt, is in de maand nadat uw (ex)partner of ouder is overleden. Duurt het bij ons wat langer om het nabestaandenpensioen toe te kennen? Dan krijgt u bij de eerste maandelijkse betaling een bedrag ineens voor de eerdere maand(en). Daarna krijgt u iedere maand het partner- of bijzonder partnerpensioen voor zo lang u leeft.

U krijgt als kind per maand het wezenpensioen tot u 18 jaar bent óf als u nog studeert tot uiterlijk 27 jaar.

Let op: in sommige gevallen krijgt u een eenmalige afkoopuitkering.

Na de aanvraag voor een partner-, bijzonder partner- of wezenpensioen kunt u ervoor kiezen wel of geen loonheffingskorting toe te laten passen. Maakt u geen keuze? Dan passen wij standaard geen loonheffingskorting toe. Krijgt u al een andere uitkering van bpfBouw? En koos u ervoor om loonheffingskorting toe te passen? Dan voeren wij deze keuze ook door voor het partner-, bijzonder partner- of wezenpensioen.


Ná toekenning van het partner-, bijzonder partner- of wezenpensioen kunt u de keuze voor loonheffingskorting altijd aanpassen via MijnBouwpensioen. Of via de klantenservice.

Op bpfbouw.nl/loonheffing leest u hier meer over.