Pensioen aanvragen

Wilt u binnen 6 maanden met pensioen gaan? Vraag uw pensioen dan digitaal aan in Mijn Bouwpensioen. U ziet dan direct wat u van ons gaat ontvangen. Wel zo makkelijk!

In Mijn Bouwpensioen doorloopt u stap voor stap alle keuzes die u heeft. Met de Pensioenplanner in Mijn Bouwpensioen ziet u direct hoe hoog uw pensioen is in verschillende situaties. Uw keuzes kunt u zo vaak aanpassen als u wilt.

Heeft u alles naar wens ingevuld? Klik dan op de knop 'Definitief accepteren' en uw aanvraag is verzonden. U ontvangt van ons een bevestiging per post en in Mijn Bouwpensioen bij uw documenten. Als u de bevestiging krijgt, is uw aanvraag definitief.

Meer weten over het zelf samenstellen van uw pensioen? Download de flyer.

BpfBOUW kan loonheffingskorting toepassen op uw pensioen. Of dit voor u handig is, is een persoonlijke keuze die afhankelijk is van de hoogte van uw inkomen, situatie en voorkeur. Loonheffingskorting mag maar bij één werkgever of uitkeringsinstantie worden toegepast. Lees meer uitleg over loonheffingskorting.

Vanaf uw AOW-leeftijd past bpfBOUW niet meer automatisch de loonheffingskorting toe. Wilt u uw loonheffingskorting aanpassen? Dit regelt u via Mijn Bouwpensioen of stuur een loonbelastingverklaring naar ons op.

  • Check of u de juiste instellingen van uw DigiD geactiveerd heeft.
  • Rekeningnummer waarop we uw pensioen mogen overmaken
  • Toestemming van uw partner als u het nabestaandenpensioen wilt verhogen of verlagen.
  • U bepaalt zelf de ingangsdatum van uw pensioen. Standaard gaat uw pensioen in op de eerste dag van de maand die volgt op de datum van uw aanvraag. Als u bijvoorbeeld op 12 augustus uw pensioen aanvraagt, dan gaat uw pensioen in op 1 september. U kunt geen pensioen aanvragen vanaf een datum die in het verleden ligt.
  • U kunt uw pensioenaanvraag niet wijzigen. Bereken daarom vooraf goed wat de financiële gevolgen van uw keuzes zijn.

U woont in buitenland

Als u in het buitenland woont en de Nederlandse nationaliteit heeft, kunt u ook een DigiD aanvragen. Op DigiD voor Nederlanders in het buitenland kunt u lezen hoe u dit doet. Heeft u geen Nederlandse nationaliteit, dan kunt u helaas geen DigiD aanvragen. Neem dan telefonisch contact met ons op.

U bent arbeidsongeschikt

Dan is het niet mogelijk om uw pensioen digitaal aan te vragen. U kunt uw pensioen telefonisch of via e-mail aanvragen.

Telefonisch aanvragen

U kunt uw pensioen ook telefonisch aanvragen bij onze klantenservice. Wij zetten dan een voorlopige opgave voor u klaar op Mijn Bouwpensioen. Accepteert u ons voorstel? Activeer dan de juiste instellingen van uw DigiD en klik op ‘Definitief accepteren’.

Indicatie opvragen

Krijgt u liever een opgave op papier? Neem dan contact met ons op. Let wel op wanneer u dat doet. De ingangsdatum van het pensioen mag niet verder dan zes maanden in de toekomst liggen.

Als u pensioen opbouwt bij bpfBOUW, kunt u met vragen over uw pensioen altijd terecht bij een consulent van de vakbond. Ook als u geen lid van de vakbond bent. In een persoonlijk gesprek krijgt u informatie op maat.